Rybia polievka z filé

Rybia polievka z filé

Rybie filé je najlacnejší variant ryby, ktorý si môžete zaobstarať. A aj z neho ide pripraviť luxusná polievka! Vychutnajte si klasický alebo krémový variant. Je to na vás!

INGREDIENCIA

  • 500 g filé
  • mrkva, petržlen
  • cibuľa
  • zelerová vňať
  • 1,5 – 2 l zeleninového vývaru (ak nemáme, môžeme využiť kocku bujónu)
  • nové korenie, bobkový list
  • soľ, korenie
  • krupica na zahustenie

POSTUP

  • Očistíme zeleninu a nakrájame ju na drobno.
  • Filé nakrájame na menšie kúsky.
  • Začneme ju vyprážať vo väčšom hrnci na masle a akonáhle nám začne zlátnuť, prisypeme zhruba dve lyžice krupice.
  • Pridáme rybie filé a zalejeme vývarom, prípadne vodou, do ktorej pridáme bujón.
  • Pre skutočne silnú chuť je možné skombinovať.
  • Vhodíme korenie, osolíme a okoreníme.
  • Varíme asi 15 – 20 minút.
  • Pri servírovaní je možné posypať zelerovou vňaťou, kto má rád, môže si dodať aj krutóny.
  • Ak chcete polievku viac do krémova, môžete namiesto krupice použiť na zahustenie múku a do polievky ku koncu varenia dodať smotanu.
Hrnček s polievkou z ryby s ponorenou lyžicou.
www.dominicancooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.