Rybie filé je najlacnejší variant ryby, ktorý si môžete zaobstarať. A aj z neho ide pripraviť luxusná polievka! Vychutnajte si klasický alebo krémový variant. Je to na vás!
INGREDIENCIA
- 500 g filé
- mrkva, petržlen
- cibuľa
- zelerová vňať
- 1,5 – 2 l zeleninového vývaru (ak nemáme, môžeme využiť kocku bujónu)
- nové korenie, bobkový list
- soľ, korenie
- krupica na zahustenie
POSTUP
- Očistíme zeleninu a nakrájame ju na drobno.
- Filé nakrájame na menšie kúsky.
- Začneme ju vyprážať vo väčšom hrnci na masle a akonáhle nám začne zlátnuť, prisypeme zhruba dve lyžice krupice.
- Pridáme rybie filé a zalejeme vývarom, prípadne vodou, do ktorej pridáme bujón.
- Pre skutočne silnú chuť je možné skombinovať.
- Vhodíme korenie, osolíme a okoreníme.
- Varíme asi 15 – 20 minút.
- Pri servírovaní je možné posypať zelerovou vňaťou, kto má rád, môže si dodať aj krutóny.
- Ak chcete polievku viac do krémova, môžete namiesto krupice použiť na zahustenie múku a do polievky ku koncu varenia dodať smotanu.