Rybiu polievku si môžete dopriať aj v prípade, že nemáte radi kapry. Vyskúšajte napríklad nasledujúci variant z tresky a koreňovej zeleniny s krutónmi!
INGREDIENCIA
- 400 – 500 g filé z tresky
- mrkva, petržlen, kúsok zeleru
- cibuľa
- petržlenová vňať
- 1 strúčik cesnaku
- maslo
- soľ, korenie, môže byť muškátový oriešok
- krutónky
POSTUP
- Očistíme zeleninu a nakrájame ju na drobno.
- Najskôr ju zľahka opražíme na masle, ako sme zvyknutí pri klasickej zeleninovej polievke.
- Potom pridáme filé (uistíme sa, že v ňom nie sú kosti), zalejeme vodou a okoreníme podľa chuti.
- Cesnak vymiešame a dodáme do polievky.
- Polievku privedieme do varu a varíme, kým nie sú mäso aj zelenina mäkké.
- Pri servírovaní dozdobíme petržlenovou vňaťou a krutónmi.