Rybie filetky v cestíčku

Rybie filetky v cestíčku

Vyprážané rybie filé v cestíčku si obľúbia najmä deti. Cestíčko môžete zvoliť aj klasické zo strúhanky alebo napríklad z cornflakes pre ešte chrumkavejší výsledok.

Ingrediencie

  • 3-4ks rybieho filé
  • 1 vajíčko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50ml piva
  • 2 lyžice strúhaného eidamu/goudy
  • 3-4 lyžice hladkej múky
  • 1ks citrón alebo limeta
  • Soľ, korenie
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Olej

Postup

  • Mrazené filety nechajte trochu rozmraziť. Nakrájajte na menšie kúsky.
  • Osoľte ich a okoreňte zo všetkých strán. Potom pokvapkajte citrónom.
  • Z vajíčka, piva, syra, múky, cesnaku, soli, korenia a petržlenovej vňate vymiešate cestíčko. Pokiaľ je príliš tekuté, pridajte múku alebo naopak prilejte pivo.
  • Filety v cestíčku rovnomerne obaľte najskôr v múke a potom v cestíčku.
  • Na panvici rozpáľte olej, do ktorého pomaly vkladajte obalené filetky.
  • Osmažené filety podávajte s kašou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom.
Obaľovaná ryba v pivnom cestíčku.
Zdroj: beyondthechickencoop.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.