Vyprážané rybie filé v cestíčku si obľúbia najmä deti. Cestíčko môžete zvoliť aj klasické zo strúhanky alebo napríklad z cornflakes pre ešte chrumkavejší výsledok.
Ingrediencie
- 3-4ks rybieho filé
- 1 vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- 50ml piva
- 2 lyžice strúhaného eidamu/goudy
- 3-4 lyžice hladkej múky
- 1ks citrón alebo limeta
- Soľ, korenie
- Čerstvá petržlenová vňať
- Olej
Postup
- Mrazené filety nechajte trochu rozmraziť. Nakrájajte na menšie kúsky.
- Osoľte ich a okoreňte zo všetkých strán. Potom pokvapkajte citrónom.
- Z vajíčka, piva, syra, múky, cesnaku, soli, korenia a petržlenovej vňate vymiešate cestíčko. Pokiaľ je príliš tekuté, pridajte múku alebo naopak prilejte pivo.
- Filety v cestíčku rovnomerne obaľte najskôr v múke a potom v cestíčku.
- Na panvici rozpáľte olej, do ktorého pomaly vkladajte obalené filetky.
- Osmažené filety podávajte s kašou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom.