Rybie nátierky zo šprotov na chlebíčky

Rybie nátierky zo šprotov na chlebíčky

Patrí k chutným a zdravým s dávkou čerstvej koreňovej zeleniny.

INGREDIENCIA

  • 400 g šprotov v konzerve
  • 1 lyžica oleja
  • 100 g zeleru
  • 50 g mrkvy
  • 2 lyžice majonézy
  • 4 lyžice bieleho jogurtu
  • citrónová šťava
  • pažítka
  • mleté korenie a soľ

POSTUP

  1. Šproty, pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a zmiešame.
  2. Očistený zeler a mrkvy nastrúhame na jemnom strúhadle.
  3. Zmiešame so šproty, majonézou, jogurtom, ochutíme citrónovou šťavou, nasekanou pažítkou, mletým čiernym korením, soľou.
  4. Plátky bielej veky zľahka nasucho opečme, natrieme nátierkou, ozdobíme plátkom citróna a pažítkou.

O šprotoch si môžete prečítať viac v tomto špeciálnom článku , kde sa dozviete, ako s nimi v kuchyni pracovať a prečo ich zaradiť do svojho jedálnička!

Krekry pomazané lahodnou nátierkou z rýb.
Zdroj: garlicandzest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.