Rýchla bolonská omáčka na špagety

Rýchla bolonská omáčka na špagety

Recept na boloňskú omáčku bez mäsa sme tiež nezabudli.

INGREDIENCIA:

  • 2 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 plechovky lúpaných paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 200 ml hovädzieho vývaru (alebo zeleninového)
  • štipka chili
  • 125 ml červeného vína
  • 6 cherry paradajok
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Cibuľu si nasekajte nadrobno a osmažte na oleji.
  • Pridajte najemno nakrájanú mrkvu, pretlačený cesnak a nardobno nakrájaný zeler.
  • Pridajte paradajkový pretlak a nechajte prejsť varom.
  • Nasledovať budú lúpané paradajky, cherry paradajky nakrájané na polovice, bazalka, oregano, chilli, červené víno, hovädzí vývar a nakoniec bobkové listy.
  • Varte do zhustnutia a zmäknutia.
  • Dochuťte soľou a korením.
Omáčka na špagety s paradajkami.
cearaskitchen.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.