Bravčové kotlety bez kosti robené na panvici sú šťavnaté a chutné jedlo, ktoré bude na vašom stole za pouhých 15 minút! Ideálna pre rýchlu večeru či nečakanú návštevu.
Ingrediencie
- 4 vykostené bravčové kotlety s hrúbkou 2,5 cm
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička papriky
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku alebo cibule
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- čerstvá petržlenová vňať a tymián
Postup
- Vyberieme bravčové kotlety z chladničky 20 minút pred varením.
- Osušíme ich papierovými utierkami, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť.
- Dáme bokom.
- V malej miske zmiešame sušený cesnak alebo cibuľu, papriku, soľ a čierne korenie.
- Kotlety potrieme zo všetkých strán 1 lyžicou olivového oleja.
- Potom rovnomerne votrieme koreniacu zmes zo všetkých strán.
- Rozpálime olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridáme bravčové kotlety a vyprážame, kým ich vnútorná teplota nedosiahne 60°C, pričom každú minútu obraciame, aby sme zabránili spáleniu.
- Doba vyprážania bude celkom asi 6-7 minút).
- Asi v polovici vyprážania pridáme do panvice tymian.
- Hotové kotlety preložíme na tanier.
- Zakryjeme fóliou alebo tanierom a necháme 3-5 minút odpočívať.
- Pred podávaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Inšpirujte sa našimi receptami na bravčové na smotane , kde nájdete napríklad tipy na skvelé mäso na kari či na paprike.