Rýchla bravčová kotleta na panvici

Rýchla bravčová kotleta na panvici

Bravčové kotlety bez kosti robené na panvici sú šťavnaté a chutné jedlo, ktoré bude na vašom stole za pouhých 15 minút! Ideálna pre rýchlu večeru či nečakanú návštevu.

Ingrediencie

  • 4 vykostené bravčové kotlety s hrúbkou 2,5 cm
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku alebo cibule
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • čerstvá petržlenová vňať a tymián

Postup

  1. Vyberieme bravčové kotlety z chladničky 20 minút pred varením.
  2. Osušíme ich papierovými utierkami, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť.
  3. Dáme bokom.
  4. V malej miske zmiešame sušený cesnak alebo cibuľu, papriku, soľ a čierne korenie.
  5. Kotlety potrieme zo všetkých strán 1 lyžicou olivového oleja.
  6. Potom rovnomerne votrieme koreniacu zmes zo všetkých strán.
  7. Rozpálime olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  8. Pridáme bravčové kotlety a vyprážame, kým ich vnútorná teplota nedosiahne 60°C, pričom každú minútu obraciame, aby sme zabránili spáleniu.
  9. Doba vyprážania bude celkom asi 6-7 minút).
  10. Asi v polovici vyprážania pridáme do panvice tymian.
  11. Hotové kotlety preložíme na tanier.
  12. Zakryjeme fóliou alebo tanierom a necháme 3-5 minút odpočívať.
  13. Pred podávaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Bravčové korenené plátky s brokolicou a zemiakmi posypané bylinkami.
www.tipbuzz.com

Inšpirujte sa našimi receptami na bravčové na smotane , kde nájdete napríklad tipy na skvelé mäso na kari či na paprike.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.