Výroba domácej paštéty nemusí byť nič zložité – presvedčte sa sami!
Ingrediencie
- 400 g kuracej pečene
- 300 g masla
- 1 strúčik cesnaku
- 3 šalotky
- 2 lyžice brandy
- paštétové korenie
- soľ
- korenie
Postup
- Kuraciu pečeň očistite, odrojte blanky a šľachy, umyte a osušte.
- V hrnci rozpustite 2 lyžice masla, pridajte nasekaný cesnak a nadrobno nakrájané šalotky a opekajte 5 minút.
- Pridajte pečeň a tymián a opekajte ďalších 5 minút.
- Zalejte brandy, prehrejte, z masla si oddeľte 50 ga dajte bokom, do hrnca pridajte zvyšné maslo a muškátový oriešok, za stáleho miešania nechajte maslo úplne rozpustiť.
- Preložte zmes do mixéra a rozmixujte do hladka.
- Paštétu preložte do pohárov, zvyšné maslo odstavené stranou rozohrejte a rovnomerne rozlejte do pohárov na paštétu.
- Nechajte odležať aspoň 3 hodiny.