Rýchla domáca paštéta z kuracej pečene

Rýchla domáca paštéta z kuracej pečene

Výroba domácej paštéty nemusí byť nič zložité – presvedčte sa sami!

Ingrediencie

  • 400 g kuracej pečene
  • 300 g masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 šalotky
  • 2 lyžice brandy
  • paštétové korenie
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Kuraciu pečeň očistite, odrojte blanky a šľachy, umyte a osušte.
  • V hrnci rozpustite 2 lyžice masla, pridajte nasekaný cesnak a nadrobno nakrájané šalotky a opekajte 5 minút.
  • Pridajte pečeň a tymián a opekajte ďalších 5 minút.
  • Zalejte brandy, prehrejte, z masla si oddeľte 50 ga dajte bokom, do hrnca pridajte zvyšné maslo a muškátový oriešok, za stáleho miešania nechajte maslo úplne rozpustiť.
  • Preložte zmes do mixéra a rozmixujte do hladka.
  • Paštétu preložte do pohárov, zvyšné maslo odstavené stranou rozohrejte a rovnomerne rozlejte do pohárov na paštétu.
  • Nechajte odležať aspoň 3 hodiny.
Domáca pečeňová paštéta ozdobená petržlenovou vňaťou v zapekacej miske a natretá na bagetke
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.