Rýchla karfiolová ryža

Rýchla karfiolová ryža

Úžasný nízkosacharidový zdravý variant vyprážanej ryže! Ani nespoznáte, že nejete ryžu, ale karfiol, a zároveň pokrm pripravíte iba za 10 minút.

Ingrediencie

  • 700 g ružičiek karfiolu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 170 g ružičiek brokolice, nakrájaných
  • 2 mrkvy, olúpané a nastrúhané
  • 1/2 šálky mrazenej kukurice
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 lyžičky sezamových semienok

Postup

  1. Pulzujte karfiol v miske kuchynského robota, kým nebude pripomínať ryžu, asi 2-3 minúty.
  2. Dajte bokom.
  3. V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, sezamový olej, zázvor a biele korenie.
  4. Dajte bokom.
  5. Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na strednej panvici na miernom ohni.
  6. Pridajte vajcia a smažte ich asi 2–3 minúty z každej strany, otočte iba raz.
  7. Pred nakrájaním na malé kúsky vajcia nechajte vychladnúť.
  8. Dajte bokom.
  9. Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu rastlinného oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
  10. Pridajte cesnak a cibuľu na panvicu a restujte za častého miešania, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3-4 minúty.
  11. Vmiešajte brokolicu, mrkvu, kukuricu a hrášok a za stáleho miešania varte, kým zelenina nezmäkne, asi 3–4 minúty.
  12. Vmiešajte karfiol, vajcia, jarnú cibuľku a zmes sójovej omáčky.
  13. Restujte za stáleho miešania, kým sa karfiol neprehreje a nezmäkne, asi 3–4 minúty.
  14. Ihneď podávajte, prípadne ozdobte sezamovými semienkami.
Vyprážaný karfiol a la ryža so zeleninou, to všetko servírované v mise s vareškou.
www.damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.