Úžasný nízkosacharidový zdravý variant vyprážanej ryže! Ani nespoznáte, že nejete ryžu, ale karfiol, a zároveň pokrm pripravíte iba za 10 minút.
Ingrediencie
- 700 g ružičiek karfiolu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1/4 lyžičky bieleho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia, rozšľahané
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 170 g ružičiek brokolice, nakrájaných
- 2 mrkvy, olúpané a nastrúhané
- 1/2 šálky mrazenej kukurice
- 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1/2 lyžičky sezamových semienok
Postup
- Pulzujte karfiol v miske kuchynského robota, kým nebude pripomínať ryžu, asi 2-3 minúty.
- Dajte bokom.
- V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, sezamový olej, zázvor a biele korenie.
- Dajte bokom.
- Zahrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na strednej panvici na miernom ohni.
- Pridajte vajcia a smažte ich asi 2–3 minúty z každej strany, otočte iba raz.
- Pred nakrájaním na malé kúsky vajcia nechajte vychladnúť.
- Dajte bokom.
- Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu rastlinného oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cesnak a cibuľu na panvicu a restujte za častého miešania, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3-4 minúty.
- Vmiešajte brokolicu, mrkvu, kukuricu a hrášok a za stáleho miešania varte, kým zelenina nezmäkne, asi 3–4 minúty.
- Vmiešajte karfiol, vajcia, jarnú cibuľku a zmes sójovej omáčky.
- Restujte za stáleho miešania, kým sa karfiol neprehreje a nezmäkne, asi 3–4 minúty.
- Ihneď podávajte, prípadne ozdobte sezamovými semienkami.