Rýchla masová haša s olivami

Rýchla masová haša s olivami

Tento recept ponúka veľmi jednoduchý spôsob, ako spracovať zvyšné pečené mäso. Dá sa ale pripravovať aj z mäsa vareného alebo mletého.

Ingrediencie:

  • 500 g pečeného, vareného alebo mletého mäsa
  • 200 g paradajkového pyré
  • 1/4 šálky vody
  • 1/2 cibule
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 8-10 olív plnených paprikou
  • 1 PL čerstvého koriandra
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici si zohrejte olej a nechajte na ňom zľahka orestovať nakrájanú cibuľu a papriku, približne 3-5 minút.
  2. Pridajte do panvice mäso a tiež zľahka orestujte.
  3. Následne pridajte do panvice tiež korenie a paradajkové pyré.
  4. Zmes dôkladne premiešajte a prilejte štvrť šálky vody a na plátky nakrájané olivy.
  5. Za občasného miešania varte približne 10 minút.
  6. Pridajte čerstvý koriander, premiešajte a zakryté pokrievkou duste ešte ďalších 5 minút.

Takto pripravenú hašu podávajte so zemiakmi alebo ryžou.

Mäsová haša servírovaná s ryžou a avokádom
zdroj: tastingabundance.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.