Skvelá nátierka, ktorá svojou konzistenciou pripomína skôr šalát sa vám rozhodne vryje do pamäti. Je vynikajúca, rýchlo hotová a osviežujúca.
Ingrediencie:
- 450 g šunky na plátky
- 1 polievková lyžica hnedého cukru
- 1 stredne veľkú červenú cibuľu
- 1 sterilizovanú uhorku
- 2 lyžičky náleve z uhoriek
- 2 lyžice majonézy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup:
- Cibuľu očistíme a nakrájame spolu s uhorkou na čo najdrobnejšie kúsky.
- Plátky šunky dáme do hrnca, pridáme cukor, zalejeme vodou, aby bola šunka ponorená a necháme 20 minút variť.
- Uvarenú šunku vyberieme z hrnca a odložíme nabok, aby úplne vychladla.
- Do nádoby kuchynského robota dáme šunku, červenú cibuľu, uhorky, šťavu z uhoriek aj majonézu a pulzným tlačidlom rozmixujeme.
- Nakoniec osolíme, okoreníme, naposledy zamiešame a preložíme do väčšej misky.
- Vložíme do chladničky a necháme vychladiť, ideálne do druhého dňa.
- Pokiaľ nechceme čakať tak dlho, počkáme aspoň 4 hodiny.