Rýchla omáčka k ryži bez mäsa

Rýchla omáčka k ryži bez mäsa

Zvyšná ryža a základné ingrediencie, vykúzli úplne dokonalý pokrm. Nakrájaný citrón dáva celému pokrmu neprekonateľne sviežu vôňu, horkosť a kyslosť. Tenké plátky rovnomerne zmäknú a zaistia, že citrón pekne podčiarkne celú chuť omáčky s maslovým základom a parmezánom.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g uvarenej ryže (alebo 250 g surovej ryže)
  2. Soľ
  3. 75 g masla (nakrájané na kúsky)
  4. Malý citrón (veľmi tenko nakrájaný na kolieska, zbavený semienok)
  5. 130 g parmezánu (jemne nastrúhaný, plus ďalšie na podávanie)
  6. Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Pokiaľ ryžu nemáme uvarenú, tak uvedené množstvo uvaríme podľa návodu na obale, pokiaľ nie je dobrá na skus
  2. Medzitým si rozohrejeme polovicu masla vo veľkom hrnci na strednú teplotu, kým sa nerozpustí
  3. Pridáme plátky citróna a varíme 5–7 minút, za častého miešania, kým nezmäkne a dno hrnca nezhnedne
  4. Pomocou klieští prenesieme jednu tretinu plátkov citróna na tanier, a tie dáme bokom
  5. K citrónom pridáme 200 ml vody alebo vývaru
  6. Po kúskoch pridávame zvyšné maslo a pred každým novým pridaním šľaháme, kým sa každý kúsok nezapracuje a kým nie je omáčka krémová
  7. Uvarenú ryžu pridáme do omáčky alebo ju rozdelíme do servírovacích misiek a omáčkou ju potom prelejeme
  8. Zmes varíme, často miešame a potupo prisypávame parmezán
  9. Akonáhle pridáme všetok syr, pokračujeme za stáleho miešania vo varení, kým sa syr nerozpustí a omáčka nie je krémová a neobalí ryžu, asi 3 minúty
  10. Ak sa nám omáčka zdá veľmi hustá, pridáme viac vody alebo vývaru
  11. Omáčku odstránime z platne a posypeme trochou korenia (asi 2 lyžičky)
  12. Ryžu s omáčkou podávame s odloženými kolieskami citróna a posypanú parmezánom

Ak patríte medzi mäsožravce tak si tento recept na omáčku k ryži pripravte aj s mäsom alebo morskými plodmi. Ako na to sa dozviete v týchto skvelých receptoch na kuracie mäso alebo si pripravte tieto lahodné krevety .

Perfektná omáčka z citrónov a smotany, servírovaná k ryži.
Zdroj: julieblanner.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.