Rýchla piškótová roláda s lekvárom

Rýchla piškótová roláda s lekvárom

Nechce sa vám pripravovať krém? Nemusíte! Táto pochúťka je skvelá aj s obyčajným džemom.

Jednoduchá piškótová roláda pre začiatočníkov.

INGREDIENCIA

  • základné piškótové cesto
  • 4 lyžice výraznej marmelády naprieč ríbezľová, černicová alebo malinová
  • 2 lyžice cukru múčka

POSTUP

  1. Pripravte cesto podľa základného receptu.
  2. Rozprestrite ho na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Pečte v vyhriatej rúre na 200 – 220 °C dozlatista, asi 8 minút.
  4. Po upečení dajte piškótu na vlhkú utierku a pomocou jej ju zarolujte.
  5. Po vychladnutí opäť rozbaľte, potrite marmeládou a znovu zrolujte.
  6. Posypte práškovým cukrom.
  7. Nakrájajte na plátky a môžete servírovať.
Pocukrovaná roláda na plechu plnená marmeládou
Zdroj: seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.