Rýchla sviečková s kuracím mäsom

Rýchla sviečková s kuracím mäsom

Pripravte si sviečkovú s kuracím mäsom. Nielenže je odľahčenejšou formou, je tiež rýchlejšia na prípravu.

Ingrediencie

  • 3-4 kuracie prsia
  • 2ks mrkvy
  • 1/2 buľvy zeleru
  • 1ks väčšia cibuľa
  • 1ks petržlenu
  • 500ml kuracieho vývaru (bujón)
  • 5 guličiek nového korenia
  • 8 guličiek celého korenia
  • 3 bobkové listy
  • 70g masla
  • 1 téglik 12% smotany
  • 1ks citróna
  • Hladká múka na zahustenie
  • Brusnice

Postup

  • Cibuľu nakrájajte najemno. Zeleninu očistite a nakrájajte na hrubej vzorke.
  • Na troche masla speňte cibuľu, potom pridajte nastrúhanú zeleninu a nechajte zľahnúť.
  • Potom pridajte maslo, bobkový list a kuracie prsia vcelku, ktoré nechajte zbelieť z oboch strán.
  • Ďalej zalejte vývarom, aby všetko bolo ponorené, pridajte guličkové korenie, prikryte pokrievkou a nechajte asi hodinu dusiť.
  • Medzitým v smotane rozmiešajte múku (asi 3 lyžice).
  • Po hodine dusenia vyberte mäso a všetko korenie vrátane bobkového listu.
  • Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom, potom prilejte smotanu s múkou a chvíľku povarte.
  • Dochuťte citrónom, cukrom alebo napríklad horčicou podľa chuti.
  • Podávajte s knedľou a brusnicovou omáčkou.
Sviečková na smotane s kuracím mäsom
Zdroj: thewanderingwanderluster.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.