Táto nepečená torta (alebo bulharská torta zo sušienok) je perfektný ľahký a rýchly dezert, ktorý navyše veľmi zasýti. Chutná kombinácia mascarpone, Nutelly, kyslej smotany a sušienok je skvelou voľbou pre všetky maškrty!
Čo budeme potrebovať
- 350 g grahamových sušienok
- 500 g mascarpone
- 400 g kyslej smotany
- 60 g práškového cukru
- 200 g Nutelly alebo iné čokoládové nátierky
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 150 ml studeného mlieka
Postup
- Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
- V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s Nutellou.
- Nalejte mlieko do misy.
- Každý kreker ponorte len na niekoľko sekúnd do mlieka.
- Dno formy o veľkosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušienok.
- Povrch potrieme asi ⅓ náplne z mascarpone.
- Na tú pridajte ⅓ Nutelly. Nemusí dobre zakrývať náplň z mascarpone.
- Opakujte ešte dvakrát.
- Zakryte hornú časť formy plastovým obalom. Nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
- Podávajte posypané krekrovými chrumkami. Tortu môžete ozdobiť lesným ovocím, ale aj takto je dobrá.