Rýchla torta so sušienkami s Nutellou a mascarpone

Rýchla torta so sušienkami s Nutellou a mascarpone

Táto nepečená torta (alebo bulharská torta zo sušienok) je perfektný ľahký a rýchly dezert, ktorý navyše veľmi zasýti. Chutná kombinácia mascarpone, Nutelly, kyslej smotany a sušienok je skvelou voľbou pre všetky maškrty!

Čo budeme potrebovať

  • 350 g grahamových sušienok
  • 500 g mascarpone
  • 400 g kyslej smotany
  • 60 g práškového cukru
  • 200 g Nutelly alebo iné čokoládové nátierky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml studeného mlieka

Postup

  • Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
  • V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s Nutellou.
  • Nalejte mlieko do misy.
  • Každý kreker ponorte len na niekoľko sekúnd do mlieka.
  • Dno formy o veľkosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušienok.
  • Povrch potrieme asi ⅓ náplne z mascarpone.
  • Na tú pridajte ⅓ Nutelly. Nemusí dobre zakrývať náplň z mascarpone.
  • Opakujte ešte dvakrát.
  • Zakryte hornú časť formy plastovým obalom. Nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
  • Podávajte posypané krekrovými chrumkami. Tortu môžete ozdobiť lesným ovocím, ale aj takto je dobrá.
Krémová náplň poliata čokoládou a ozdobená guličkami Raffaelo.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.