Rýchle bolonské špagety

Rýchle bolonské špagety

Špagety s mletým mäsom v bolonskej omáčke sú jedným z najobľúbenejších cestovinových pokrmov. Ich príprava nemusí byť vôbec zložitá, skúste tento zjednodušený recept a do pol hodiny môžete servírovať.

Ingrediencie

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 plechovky krájaných paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica oregana
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie
  • 1 balíček špaget
  • syr parmezánového typu na posypanie

Postup

  • Špagety uvarte podľa návodu na obale
  • V hlbšej panvici rozpáľte olivový olej, pridajte najemno naseksnú cibuľu a orestujte do zlatista.
  • Pridajte cesnak a osmažte ďalšiu minútu.
  • Pridajte mäso a za stáleho miešania smažte pokiaľ úplne nezhnedne (asi 8 minút).
  • Pridajte paradajky, oreagano a petřžel, premiešajte a znížte teplotu.
  • Za občasného miešania varte ďalších 10 – 15 minút.
  • Zlejte špagety a servírujte ich preliate omáčkou a posypané nastrúhaným syrom.
Špagety preliate bolonskou zmesou z mletého mäsa a zeleniny na bielom tanieri
Zdroj: errenskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.