Špagety s mletým mäsom v bolonskej omáčke sú jedným z najobľúbenejších cestovinových pokrmov. Ich príprava nemusí byť vôbec zložitá, skúste tento zjednodušený recept a do pol hodiny môžete servírovať.
Ingrediencie
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 plechovky krájaných paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica oregana
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
- soľ
- korenie
- 1 balíček špaget
- syr parmezánového typu na posypanie
Postup
- Špagety uvarte podľa návodu na obale
- V hlbšej panvici rozpáľte olivový olej, pridajte najemno naseksnú cibuľu a orestujte do zlatista.
- Pridajte cesnak a osmažte ďalšiu minútu.
- Pridajte mäso a za stáleho miešania smažte pokiaľ úplne nezhnedne (asi 8 minút).
- Pridajte paradajky, oreagano a petřžel, premiešajte a znížte teplotu.
- Za občasného miešania varte ďalších 10 – 15 minút.
- Zlejte špagety a servírujte ich preliate omáčkou a posypané nastrúhaným syrom.