Rýchle fašírky z rýb

Rýchle fašírky z rýb

Tento pokrm je ľahký na žalúdok a ľahko stráviteľný a je zdravým doplnkom vášho jedálnička, pretože je bohatý na Omega-3 mastné kyseliny. Navyše je chutný a ľahký na prípravu. Čo viac si od jedla priať?

Ingrediencie

  • 3 šálky rybieho filé, nakrájaného najemno
  • soľ podľa potreby
  • ½ šálky strúhanky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 hrsť jarnej cibuľky
  • 2 varené zemiaky, šťouchané
  • čierne korenie podľa potreby
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • listy koriandra, nasekané
  • 2 zelené chilli papričky

Postup

  1. Do misky dajte nakrájané filety.
  2. Potom pridajte zelené chilli papričky, jarnú cibuľku, lístky koriandra a roztlačené zemiaky.
  3. Zmes dochuťte soľou a korením.
  4. Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy.
  5. Zmiešajte všetky ingrediencie.
  6. Odoberte malú časť zmesi a vytvarujte z nej placičku.
  7. Zo zmesi vytvorte čo najviac placiek.
  8. Nasypte strúhanku na tanier.
  9. Placky obaľte v strúhanke a dajte bokom.
  10. Vezmite plech na pečenie a vymažte ho olejom.
  11. Dajte rybie placky na pech a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 15 až 20 minút.
  12. Po dokončení preneste placky na tanier a podávajte horúce.
Karbonátky z rybieho filé servírované na tanieri vystlanom obrúskom s mištičkou omáčky a čerstvými bylinkami.
www.licious.in

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.