Tento pokrm je ľahký na žalúdok a ľahko stráviteľný a je zdravým doplnkom vášho jedálnička, pretože je bohatý na Omega-3 mastné kyseliny. Navyše je chutný a ľahký na prípravu. Čo viac si od jedla priať?
Ingrediencie
- 3 šálky rybieho filé, nakrájaného najemno
- soľ podľa potreby
- ½ šálky strúhanky
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 hrsť jarnej cibuľky
- 2 varené zemiaky, šťouchané
- čierne korenie podľa potreby
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- listy koriandra, nasekané
- 2 zelené chilli papričky
Postup
- Do misky dajte nakrájané filety.
- Potom pridajte zelené chilli papričky, jarnú cibuľku, lístky koriandra a roztlačené zemiaky.
- Zmes dochuťte soľou a korením.
- Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Zmiešajte všetky ingrediencie.
- Odoberte malú časť zmesi a vytvarujte z nej placičku.
- Zo zmesi vytvorte čo najviac placiek.
- Nasypte strúhanku na tanier.
- Placky obaľte v strúhanke a dajte bokom.
- Vezmite plech na pečenie a vymažte ho olejom.
- Dajte rybie placky na pech a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 15 až 20 minút.
- Po dokončení preneste placky na tanier a podávajte horúce.