Toto pečivo sa skvele hodí nielen na vianočný stôl, ale aj len tak na chuť a posedenie. Kokosovým pusinkám môžete dať mnoho podôb – môžete ich máčať v rozpustenej čokoláde, dať do nich lúpané mandle alebo napríklad potrieť linecké koliesko marmeládou. Záleží na Vašej chuti.
Ingrediencie
- 200 g strúhaného kokosu
- 3 bielky
- 1 limetka v bio kvalite
- 225 g práškového cukru
- 60 g hladkej múky
- 50 lineckých koliesok zhruba s priemerom 3 centimetre ( Recepty na linecké pečivo )
Postup
- Strúhaný kokos ľahko opražte bez tuku na panvici. Len tak, aby chytil zlatistú farbu. Potom nechajte schladiť.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Najemno postrúhajte kôru z limetky a potom vytlačte šťavu.
- Do misky dajte bielky a 1 lyžicu limetkovej šťavy a vyšľahajte v tuhý sneh.
- Pridajte opražený kokos, limetkovú kôru a zostávajúcu limetkovú šťavu.
- Potom opatrne pridávajte preosiaty práškový cukor a hladkú múku a jemne premiešajte.
- Na papier na pečenie vyložený plech narovnajte linecké kolieska.
- Pomocou dvoch lyžičiek dávajte na kolieska vzniknutú kokosovú hmotu (zhruba 1 lyžicu na koliesko).
- Pečte zhruba 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť a môžete podávať.