Rýchle lievance bez kysnutia

Rýchle lievance bez kysnutia

Čo budeme potrebovať

Ak vás prepadla chuť na lievance, ale zistili ste, že nemáte droždie ani kypriaci prášok. Tak to vôbec nevadí tento skvelý recept, sa bez nich zaobíde. Uvidíte, že cesto bude rovnaké dobré, ako keby kyslo.

  1. 120 g hladkej múky
  2. Štipku soli
  3. 160 ml plnotučného mlieka (môže byť aj polotučné)
  4. 1 lyžička vanilkového extraktu
  5. 3 žĺtky
  6. 3 bielky
  7. 50 g cukru

Postup

  1. Oddelíme si bielky od žĺtkov a bielky dáme bokom
  2. Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, vanilku a žĺtky
  3. Miešame, kým zmes nie je hladká
  4. Vo vedľajšej mise si ušľaháme bielky
  5. Akonáhle bielky začnú mať hustú konzistenciu, začneme do neho pomaly pridávať cukor
  6. Bielky šľaháme, kým nezačnú tvoriť snehovú špičku
  7. Je nutné, aby bielky boli tuhé a tvorili snehové špičky
  8. Vyšľahané bielky začneme pomaly pridávať do cesta na lievance a opatrne ich zapracovávame
  9. Vmiešame všetok bielok do cesta, tak aby nám nespadol jeho objem
  10. Cesto musí byť úplne premiešané
  11. Zahrejeme si panvicu a necháme na nej rozpustiť maslo alebo pridáme olej
  12. Cesto na lievance na panvici pečieme do zlatista z oboch strán
Nakrojené nadýchané lievance.
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.