Rýchle nakladané reďkovky

Rýchle nakladané reďkovky

Nemáte čas na klasické nakladanie? Žiadny problém, s naším receptom budete mať hotovo za desať minút. Takto pripravené reďkovkové pickles môžete v chladničke uchovávať až dva týždne.

Ingrediencie

  • 2 zväzky reďkoviek
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 1 šálka horúcej vody
  • 1 PL cukru
  • 1 a pol lyžičky soli

Postup

  1. Reďkovky dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Plátky vložte do pohára, v ktorom chcete reďkovky uchovávať.
  3. V miske zmiešajte jablkový ocot, cukor, soľ a horúcu vodu.
  4. Zmes miešajte až do doby, než sa cukor a soľ rozpustí.
  5. Následne zmes nalejte do pohára s reďkovkami a nechajte hodinu odpočívať.
  6. Po uplynutí tejto doby vložte uzavreté poháre do chladničky.

Nakladané reďkovky chutia skvele predovšetkým s mäsom, ale môžete nimi ozvláštniť aj chlebíčky či chuťovky.

Nakladané plátky reďkoviek
zdroj: rachelcooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.