Rýchle papriky plnené mletým mäsom

Rýchle papriky plnené mletým mäsom

Tento recept pochádza z Grécka a je nesmierne jednoduchý. Vyskúšajte ho!

Ingrediencie

  • 4 papriky
  • 1–2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g jarnej cibuľky
  • 2 veľké strúčiky cesnaku (prelisovať)
  • 125 ml červeného vína alebo hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 340 g sušených paradajok
  • 1 čajová lyžička oregana
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 50 g strúhaného syra, napríklad zmesi parmezánu a čedaru alebo fety
  • miešaný šalát na podávanie (voliteľne)
  • chrumkavý chlieb na podávanie (voliteľne)

Postup

  • Očistite papriky. Odrežte vrchnú časť a vydlabajte vnútro. Papriky by mali v pekáči stáť. Preto, ak je to nutné, ich môžete zrezať aj v spodnej časti.
  • Aby papriky zmäkli, vložte ich na 5 minút do vriacej vody. Potom ich vyberte a odložte bokom.
  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Na veľkej panvici rozohrejte olej a opražte na ňom mleté mäso. Smažte aspoň 5 minút, kým mäso nezhnedne.
  • Pridajte odrezky papriky, ktoré vám ostali, jarnú cibuľku, cesnak a restujte ďalšie 1–2 minúty.
  • Pridajte červené víno alebo vývar a nechajte 1 minútu bublať.
  • Vmiešajte paradajkový pretlak, sušené paradajky (nakrájané nadrobno), paradajkové pyré, oregano, papriku a škoricu. Premiešajte a pokračujte v tepelnej úprave ďalších 7 minút.
  • Papriky postavte do vymasteného pekáča a mäsovou zmesou ich naplňte. Každú papriku následne posypte syrom.
  • Pečte 20 minút, kým nezačne syr zlátnuť.
  • Podávajte s miešaným šalátom a trochou chrumkavého chleba.

Plnené papriky po grécku, sypané syrom a podávané s čerstvým chlebom.
zdroj: realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.