Tento recept pochádza z Grécka a je nesmierne jednoduchý. Vyskúšajte ho!
Ingrediencie
- 4 papriky
- 1–2 polievkové lyžice olivového oleja
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 100 g jarnej cibuľky
- 2 veľké strúčiky cesnaku (prelisovať)
- 125 ml červeného vína alebo hovädzieho mäsa
- 2 lyžice paradajkového pyré
- 340 g sušených paradajok
- 1 čajová lyžička oregana
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- 50 g strúhaného syra, napríklad zmesi parmezánu a čedaru alebo fety
- miešaný šalát na podávanie (voliteľne)
- chrumkavý chlieb na podávanie (voliteľne)
Postup
- Očistite papriky. Odrežte vrchnú časť a vydlabajte vnútro. Papriky by mali v pekáči stáť. Preto, ak je to nutné, ich môžete zrezať aj v spodnej časti.
- Aby papriky zmäkli, vložte ich na 5 minút do vriacej vody. Potom ich vyberte a odložte bokom.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej a opražte na ňom mleté mäso. Smažte aspoň 5 minút, kým mäso nezhnedne.
- Pridajte odrezky papriky, ktoré vám ostali, jarnú cibuľku, cesnak a restujte ďalšie 1–2 minúty.
- Pridajte červené víno alebo vývar a nechajte 1 minútu bublať.
- Vmiešajte paradajkový pretlak, sušené paradajky (nakrájané nadrobno), paradajkové pyré, oregano, papriku a škoricu. Premiešajte a pokračujte v tepelnej úprave ďalších 7 minút.
- Papriky postavte do vymasteného pekáča a mäsovou zmesou ich naplňte. Každú papriku následne posypte syrom.
- Pečte 20 minút, kým nezačne syr zlátnuť.
- Podávajte s miešaným šalátom a trochou chrumkavého chleba.