Ak máte radi zaujímavé koreniace zmesi a baví vás skúšať stále niečo nové, potom vás tento recept určite poteší. Tentokrát sme vybrali recept s použitím populárneho amerického korenia, respektíve zmesi korenia, ktorá sa používa na ochutenie mäsa, rýb a šalátov.
Ingrediencie:
- 1/2 kocky zmäknutého neslaného masla
- 5 lyžičiek koreniacej zmesi Old Bay Seasoning
- 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 2 vykostené morčacie stehná
- Hrubá morská soľ
- Mleté čierne korenie
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 230 stupňov.
- Vezmeme malú misku, dáme do nej maslo, Old Bay Seasoning, citrónovú šťavu a dôkladne zamiešame.
- Morčacie stehná osušíme papierovými kuchynskými utierkami.
- Stehná osolíme a okoreníme.
- Zasunieme prsty medzi kožu a mäso, aby sa uvoľnila.
- Na mäso pod kožu rozotrieme pripravené ochutené maslo a rovnomerne uhladíme.
- Nachystáme si misku na pečenie alebo menší pekáčik.
- Stehná naukladáme dovnútra, trochu podlejeme a dáme piecť na 40 – 60 minút.
- Po upečení necháme stehienka 10 minút odpočívať.
- Až potom stehienka nakrájame a podávame.