Obľúbený recept, pri ktorom ušetríte čas, pretože nemusíte jednotlivé ingrediencie napichovať na ihly či špajle.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie sviečkové
- 1 červená cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 zväzok špargle
- 1 cuketa
- 2 šálky nakrájaných baby zemiakov
- 2 čajové lyžičky avokádového oleja
- soľ, korenie
Na marinádu
- 1/3 šálky balzamikového octu
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín,
- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1/3 šálky olivového oleja
Postup
- Do vysokorýchlostného mixéra vložte balzamikový ocot, cesnak, rozmarín, soľ, korenie, dijonskú horčicu a zmiešajte. Na záver pomaly pridávajte olivový olej.
- Umyté hovädzie mäso nakrájajte na kúsky.
- Vo väčšej miske zmiešajte nakrájané mäso s približne polovicou marinády.
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Vo veľkej mise premiešajte nakrájané zemiaky a cibuľu a jednou čajovou lyžičkou oleja a polovicou čajovej lyžičky soli.
- Takto pripravené zemiaky s cibuľou vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 10 minút.
- Do misky vložte nakrájanú špargľu, papriku, cuketu, jednu čajovú lyžičku oleja a 1 čajovú lyžičku soli, premiešajte a vložte na plech k zemiakom a cibuľou.
- Vložte do rúry a pečte ešte približne po dobu 10 minút.
- Opäť vyberiete z rúry a pridajte na plech aj marinované kúsky mäsa.
- Pečte všetko ešte približne 10-15 minút domäkka.