Rýchle sladké rožky s vôňou marcipánu

Rýchle sladké rožky s vôňou marcipánu

Toto svätomartinské pečivo sa vo väčšine prípadov pripravuje iba raz do roka, podobne ako vianočné pečivo na Vianoce, ale rozhodne stojí za to.

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 kocka droždia
  • 80 g kryštálového cukru
  • 80 g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 250 ml vlažného mlieka
  • Štipka soli
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 300 g marcipánu
  • 200 g práškového cukru

Postup:

  • Do nádoby kuchynského robota dáme múku, pridáme droždie, vlejeme zhruba 5 lyžíc mlieka a 1 lyžicu cukru. Pomocou miešacieho nástavca zľahka premiešame a necháme 15 minút v pokoji.
  • Prihodíme cukor, vajcia, maslo, soľ a pomocou hnetacieho háku spracujeme na hladké cesto. Zakryjeme vlhkou handričkou, aby nebolo cesto uschnuté a odložíme na ďalších 15 minút. Medzitým si predhrejeme si rúru na 190 stupňov.
  • Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a pomocou ostrého noža z neho vykrájame 12 až 15 rovnakých trojuholníkov.
  • Na každý trojuholník položíme kúsok marcipánu o veľkosti vlašského orecha a potom z dlhej strany zavinieme smerom k špičke.
  • Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme až 20 minút.
  • Akonáhle sú rožky chrumkavé a zlatisté, zmiešame práškový cukor s trochou vody, aby vznikla hustá pasta a každý croissant touto pastou potrieme. Necháme zaschnúť a vychladnúť.
Svätomartinské croissanty.
Zdroj: https://www.whatsforlunchhoney.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.