Rýchle slivkové buchty

Rýchle slivkové buchty

K tomuto receptu je potrebné vybrať dostatočne mäkké slivky, aby sa dobre jedli a zároveň dostatočne pevné, aby udržali svoj tvar. Upečené budete mať za 15 minút!

Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g múky
  • 1 štipka soli
  • 50 g cukru múčka
  • 7 g sušeného droždia
  • 50 g masla (rozpusteného)
  • 250 ml mlieka
  • 8 sliviek (zbavených kôstok)

Poleva:

  • 100 g cukru múčka
  • 50 g masla (rozpusteného)

Postup

  • Múku, soľ, cukor a droždie zmiešajte v mise. K zmesi pridajte maslo a mlieko.
  • Všetko dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorilo sa tak cesto. Ak je to potrebné, pridajte o niečo viac mlieka.
  • Hotové cesto vyklopte na pomúčenú dosku a robte miesenie asi 10 minút, kým nebude mäkké a hladké.
  • Cesto umiestnite do, mierne naolejovanej misky a prikryte potravinárskou fóliou. Cesto vykysne približne za 1,5 – 2 hodiny.
  • Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčený povrch a vyvaľkajte ho do tvaru hada.
  • Následne ho nakrájajte na 16 rovnakých kusov. Snažte sa, aby jednotlivé kúsky mali rovnakú veľkosť.
  • Z každého kúska vytvorte guľôčku a dajte ju na plech, vyložený papierom na pečenie. Medzi guličkami nechajte vždy 3cm medzeru, pretože sa pečením cesto mierne roztiahne do strán.
  • Pomocou rukoväte valčeka, alebo podobného nástroja tohto tvaru, urobte uprostred každej guličky priehlbinu a položte do nej polovicu slivky.
  • Plech prikryte potravinárskou fóliou a nechajte hodinu odstáť.
  • Predhrejte rúru na 200 °C a pečte 15 minút, kým nezačnú buchtičky zlátnuť a slivky nezmäknú.
  • Pred tým, než dáte na buchtičky polevu, nechajte ich vychladnúť.
  • Poleva je jednoduchá. Zmiešajte cukor s trochou vody a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte do nej maslo a zamiešajte. Touto polevou buchty prelejte.
  • Vaše rýchle kysnuté buchty so slivkami sú hotové. Nechajte si chutiť!

Koláčiky so slivkami uprostred, preliate bielou polevou.
zdroj: greatbritishchefs.com

Buchtu nemusíte vyrábať iba zo sliviek. Vyskúšajte tiež recept na grófčiny rezy z jabĺk .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.