Rýchle zemiaky po francúzsku s údeným

Rýchle zemiaky po francúzsku s údeným

Pripravte si variant týchto zemiakov s údeným mäsom. Nielen že je recept rýchly, je tiež veľmi chutný! Údené mäso dodá zemiakom ten správny šmak a olizovať sa budete až za ušami.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 cibuľa
  • 200g údeného mäsa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 500g syra (gouda, eidam, akýkoľvek chcete)
  • 150ml mlieka alebo smotany
  • Soľ a korenie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Zemiaky dajte do hrnca so studenou vodou, zemiaky aby boli úplne ponorené.
  • Vodu osoľte, potom priveďte do varu nechajte variť asi 10 – 15 min. Zemiaky potom sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým ošúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak. Údené nakrájajte nahrubo.
  • Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a restujte slaninu s cibuľou cca. 3 min. Pridajte cesnak a restujte ďalšie 2 minúty.
  • Vychladené zemiaky nakrájajte na plátky alebo pretlačte krájačom na zemiaky. Polovicu zemiakov rozložte do pekáča.
  • Osoľte, operujte a rozložte polovicu opečeného údeného mäsa s cibuľou a cesnakom. Potom posypte polovicou syra.
  • Naneste druhú polovicu zemiakov, osoľte, okoreňte a posypte druhou polovicou zmesí údeného a cibule.
  • Nakoniec posypte zvyškom syra, podlejte mliekom alebo smotanou.
  • Pečte pri teplote 180 ° C po dobu cca. 30 – 40 minút, kým zemiaky nie sú navrchu zlatohnedé.
zapečené zemiaky so smotanou a údeným
Zdroj: lavenderandmacarons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.