Pripravte si variant týchto zemiakov s údeným mäsom. Nielen že je recept rýchly, je tiež veľmi chutný! Údené mäso dodá zemiakom ten správny šmak a olizovať sa budete až za ušami.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 2 cibuľa
- 200g údeného mäsa
- 1 lyžica olivového oleja
- 500g syra (gouda, eidam, akýkoľvek chcete)
- 150ml mlieka alebo smotany
- Soľ a korenie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Zemiaky dajte do hrnca so studenou vodou, zemiaky aby boli úplne ponorené.
- Vodu osoľte, potom priveďte do varu nechajte variť asi 10 – 15 min. Zemiaky potom sceďte a nechajte vychladnúť.
- Medzitým ošúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak. Údené nakrájajte nahrubo.
- Na veľkej panvici zohrejte olivový olej a restujte slaninu s cibuľou cca. 3 min. Pridajte cesnak a restujte ďalšie 2 minúty.
- Vychladené zemiaky nakrájajte na plátky alebo pretlačte krájačom na zemiaky. Polovicu zemiakov rozložte do pekáča.
- Osoľte, operujte a rozložte polovicu opečeného údeného mäsa s cibuľou a cesnakom. Potom posypte polovicou syra.
- Naneste druhú polovicu zemiakov, osoľte, okoreňte a posypte druhou polovicou zmesí údeného a cibule.
- Nakoniec posypte zvyškom syra, podlejte mliekom alebo smotanou.
- Pečte pri teplote 180 ° C po dobu cca. 30 – 40 minút, kým zemiaky nie sú navrchu zlatohnedé.