V hlavnej úlohe recepty na rebarborové múčniky!
Ak ste fanúšikom sladko kyslej kombinácie, tak potom musíte vyskúšať úplne všetky varianty, ktoré sme pre vás pripravili!
Ale nesmiete zaháľať, žne sa iba v mesiacoch máji a júni.
Naše recepty
Ako vybrať rebarboru?
Čerstvú rebarboru môžete nájsť je táto zelenina v sezóne, čo je obvykle od apríla do júna.
Pri výbere rebarbory hľadajte stonky, ktoré sú pevné a chrumkavé . Vyhnite sa tým, ktoré sú ochabnuté alebo majú škvrny.
Hľadajte tie s malými listami , ktoré značia mladšiu rastlinu, ale pred varením alebo konzumáciou listy nezabudnite odstrániť.
Nerežte stonky, pokiaľ nebudete pripravení rebarboru použiť, inak by zelenina mohla vyschnúť.
Pokiaľ si chcete rebarboru uchovať pre neskoršie použitie, nakrájajte ju a uložte do mrazničky.
Je dobré mať na pamäti, že konzumácii aj malého množstva rebarbory by sa mali vyhnúť tehotné ženy a nie je vhodná ani pre tých, ktorí trpia reumatizmom alebo ich trápia dna.
Rebarboru môžete jesť mnohými rôznymi spôsobmi, vrátane surovej, rozmixovanej do smoothie alebo varenú ako rebarborový džem. Medzi ďalšie spôsoby, ako si vychutnať zeleninu, patria:
- Koláče ako nájdete v týchto receptoch na sladkú rebarboru
- Výroba rebarborovej zmrzliny
- Pridanie rebarbory do čerstvých štiav alebo našej domácej kombuchy
- Do omáčok k mäsu alebo hydine
- Opiecť rebarboru s medom a pridať jej do šalátu