Rýchly múčnik z jabĺk

Rýchly múčnik z jabĺk

Jogurt dodáva jablčným múčnikom ešte väčšiu vláčnosť a zároveň pridáva výživovú zložku navyše. Čo hovoríte na tento kúsok? Je hotový, než napočítate do troch. A navyše je aj veľmi chutný.

Ingrediencie:

  • 200 gramov polohrubej múky
  • 150 gramov cukru
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 4 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 jablká
  • škorica
  • maslo
  • cukor múčka

Postup:

  • Vajcia vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny.
  • Pridajte olej a zašľahajte.
  • Potom pridajte jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Jablká olúpte a nakrájajte na plátky.
  • Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom asi 22 cm.
  • Na cesto naskladajte jablká do ľubovoľného tvaru, posypte trochou cukru, škoricou a kockami masla.
  • Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 45 minút.
  • Vychladnutý koláč posypte cukrom múčkou.
jablkový múčnik so škoricou a jagurtom
Zdroj: bbc.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.