Biele zrnká dusené ryže sú veľmi vhodnou prílohou predovšetkým k duseným mäsovým jedlám a to ako s omáčkou, tak s prírodnou šťavou.
Táto obilnina, ktorá sa do Európy dostala z Číny, má dnes aj u nás svoje miesto a pripravuje sa niekoľkými spôsobmi.
Pár z nich sme pre vás pripravili v týchto receptoch.
Chuť ryže môžeme prispôsobiť aj jedlu, ku ktorému je určená a dodať jej inú chuť. Tak si s pomocou trochy korenia, zeleniny alebo ovocia pripravíme úplne inú ryžu. V našom špeciálnom článku o ryži sa dozviete, na čo sa aký typ ryže najlepšie hodí a ako jej uvariť!
Z korenia využívame predovšetkým papriku, karí korenie, čili korenie alebo niektorú z koreniacich zmesí, ktoré uvedené korenie obsahuje.
Zo zeleniny sa do ryže využíva cibuľa, vhodná je aj jarná cibuľka aj s vňaťou a môže sa použiť aj cesnak. Okrem cibule to môže byť aj sekaná pažítka alebo petržlenová vňať či iné zelené vňate alebo bylinky.
Z ryže môžete urobiť hlavný chod a to pokojne aj na sladko . Inšpirujte sa v našich ďalších receptoch.
A ako si ryžu pripravujete vy? Podeľte sa s nami v komentároch. 🙂