Tento sladký ryžový nákyp je vyrobený tradičným mexickým spôsobom s plnotučným a kokosovým mliekom, spoločne s aromatickou škoricou tvorí perfektnú chutnú kombináciu.
Čo budeme potrebovať
- 500 ml vody
- ½ tyčinky škorice
- 750 g nevarenej bielej ryže
- 500 ml plnotučného mlieka
- 500 ml kokosového mlieka
- 200 g bieleho cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
Postup
- Zmiešame vodu a tyčinku škorice v hrnci, ktorý zapneme na vysokú teplotu
- Zmes privedieme do varu
- Varíme asi 5 minút, kým škorica nepustí farbu a neuvoľní chuť
- Pridáme ryžu, teplotu znížime na minimum, hrniec prikryjeme a varíme asi 20 minút
- Ryža je hotová, keď zmäkne a vstrebe vodu
- K ryži postupne pridávame plnotučné mlieko, potom kokosové mlieko
- Vmiešame cukor
- Všetko varíme odkryté asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezhustne
- Sladkú ryžu so škoricou podávame teplú aj studenú
- Každú porciu posypeme mletou škoricou a ozdobíme podľa nášho priania