Pilaf môže mať množstvo rôznych podôb. My sa teraz pozrieme na vynikajúci variant s bravčovou bábikou, pastou harissa a tekvicou. Veríme, že si túto verziu zamilujete!
Čo budete potrebovať
- 4 medailóniky z bravčovej bábiky nakrájané na 1,5 cm kocky
- 2 lyžice pasty harissa
- nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná
- 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na kocky
- 400 g tekvice, zbavené semienok a nakrájané na kocky
- malý kúsok masla
- 250 g ryže basmati, prepláchnuté
- 500 ml horúceho zeleninového vývaru
- 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- mandle na ozdobu
- biely jogurt na podávanie
Postup
- V miske zmiešajte 1 lyžicu pasty harissa s 2 lyžicami citrónovej šťavy a mletým čiernym korením.
- Pridajte bravčové mäso a premiešajte, aby sa obalilo.
- Olej rozohrejte vo veľkej nepriľnavej panvici s tesne priliehajúcim vekom.
- Pridajte cibuľu, papriku a tekvicu.
- Jemne restujte na strednom plameni asi 3 minúty s pokrievkou, kým všetko nezmäkne.
- Odstráňte pokrievku a zvýšte plameň.
- Varte za občasného miešania 2–3 minúty, kým sa zelenina trochu nesfarbí.
- Pridajte maslo, vmiešajte ryžu a zvyšnú harissa pastu a varte 2 minúty.
- Zalejte vývarom, okoreňte a premiešajte.
- Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a pevne prikryte pokrievkou.
- Varte 10 minút.
- Jemne vmiešajte do ryže bravčové mäso.
- Priklopte pokrievkou a vráťte na sporák.
- Varte ďalších 8 minút, alebo pokiaľ sa všetok vývar nevstrebe a bravčové mäso, ryža a zelenina nezmäknú.
- Odoberte z platne a nechajte pár minút odstáť.
- Vmiešajte citrónovú kôru a zvyšnú šťavu a trochu petržlenovej vňate.
- Ryžu našuchorte vidličkou.
- Rozdeľte do štyroch misiek a ozdobte zvyšnou petržlenovou vňaťou a mandľami.
- Podávajte s kopčekom jogurtu.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?