Ryža s hovädzím mäsom, fetou a bazalkou

Ryža s hovädzím mäsom, fetou a bazalkou

Tento recept rizoto v gréckom štýle s mletým hovädzím mäsom, paradajkami, fetou a bazalkou je ideálny ako večera počas rušeného pracovného týždňa. Pripravuje sa v jednej panvici a potrebujete naň iba 7 dostupných ingrediencií.

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 a 1/2 šálky ryže arborio
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok alebo paradajkovej omáčky
  • 3 šálky vody
  • 1 lyžička morskej soli
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 a 1/4 šálky syra feta, nakrájaného na kocky
  • 1/3 šálky čerstvých lístkov bazalky

Postup

  • Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote opečte hovädzie mäso, až prestane byť ružové.
  • Ryžu preplachujte, pokiaľ nebude voda čistá.
  • Do panvice k mäsu pridajte prepláchnutú ryžu, paradajky, vodu, soľ a balzamikový ocot.
  • Priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zmes varí, znížte plameň, prikryte a duste na miernom plameni.
  • Fetu nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 0,5 cm.
  • Akonáhle je ryža uvarená a voda odparená, pridajte fetu a dobre premiešajte.
  • Pred podávaním pridajte lístky bazalky.
  • Užite si to!
Rizoto v gréckom štýle s mletým hovädzím mäsom, paradajkami, fetou a bazalkou v hrnci.
www.flavorfulhome.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie hlbokých panvíc , ktoré hravo dokážu nahradiť aj klasický hrniec a byť tak multifunkčným pomocníkom. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.