Ryžová kaša

Ryžová kaša

Je skvelým štartom do náročného dňa. Sladká ryža ráno naštartuje vaše telo, ktoré z prijatých živín bude fungovať až do obeda bez toho, aby ste pocítili hlad! Môžete si ju dochutiť podľa vašej ľubovôle, a to je na tom to najlepšie.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g jazmínovej ryže
  • 500 ml vody
  • 1 l plnotučného mlieka
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli

Na podávanie

  1. maslo a škorica
  2. opečené pekanové orechy a kokosové vločky,
  3. granátové jablko

Postup

  • Ryžu krátko prepláchnite, aby ste ju zbavili prípadných nečistôt
  • Vodu a ryžu priveďte do varu v hrnci na stredne vysokú teplotu
  • Varte asi 10 minút, alebo pokiaľ sa väčšina vody nevstrebe, občas premiešajte
  • Znížte teplotu na strednú a vmiešajte jeden 250 ml mlieka
  • Varte za častého miešania, kým sa väčšina mlieka nevstrebe (5-10 minút)
  • Tento krok opakujte trikrát
  • Pridajte kokosové mlieko
  • Často miešajte, kým sa kokosové mlieko nevstrebe
  • Vmiešame cukor a štipku soli
  • Podávajte teplé a polejte maslom a dochuťte podľa vašich preferencií

Sladká kaša nemusí byť nutne len z ryže, pozrite sa na tento článok, ktorý vám napovie, ako si túto pochúťku pripraviť !

Dve misky plné uvarenej ryže so škoricovým cukrom a maslom.
Zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.