Táto polievka s ryžou je naozaj dobré a rýchle jedlo, ktoré nevyžaduje takmer žiadne úsilie. Základom je jednoduchý čínsky polievkový vývar, ktorý potom môžete použiť aj na ďalšie skvelé pokrmy. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na vývar:
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 šálka vody
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- zázvor 1,5 cm, nakrájaný na 3 plátky
- 1 a 1/2 polievkové lyžice svetlé sójové omáčky
- 1 a 1/2 polievkové lyžice čínskeho vína na varenie
- 1/4 – 1/2 lyžičky sezamového oleja
- 1/4 lyžičky bieleho korenia
Na polievku:
- ¾ šálky nevarenej bielej ryže ▢
- 3 stonky šalátu Choi Sum, nakrájané na 2 cm kúsky, stonky oddeľte od listov
- 250g bielych rybích filiet, nakrájaných na 2,5 cm kocky
- 1 jarná cibuľka, jemne nakrájaná na plátky
Na ozdobu:
- chrumkavá vyprážaná cibuľka
- chrumkavé vyprážané rezance (voliteľné)
- chilli olej alebo pasta
Postup
- Do malého hrnca na vysokom plameni nalejte kurací vývar, sójovú omáčku, čínske víno na varenie a pridajte cesnak a zázvor.
- Priklopte pokrievkou, nechajte variť, potom znížte plameň na strednú teplotu a varte 5 minút.
- Pridajte ryžu a varte odkryté 10 minút – povrch vývaru by mal veľmi jemne bublať.
- Pridajte ryby a šalátové stonky a varte 2 minúty.
- Vyberte cesnak a zázvor z polievky.
- Primiešajte listy šalátu (takmer okamžite vädnú), sezamový olej a korenie.
- Ihneď podávajte ozdobené chrumkavou vyprážanou cibuľkou, chrumkavými vyprážanými rezancami a chilli olejom alebo pastou.