Ryžová polievka z Číny

Ryžová polievka z Číny

Táto polievka s ryžou je naozaj dobré a rýchle jedlo, ktoré nevyžaduje takmer žiadne úsilie. Základom je jednoduchý čínsky polievkový vývar, ktorý potom môžete použiť aj na ďalšie skvelé pokrmy. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Na vývar:

  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 šálka vody
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • zázvor 1,5 cm, nakrájaný na 3 plátky
  • 1 a 1/2 polievkové lyžice svetlé sójové omáčky
  • 1 a 1/2 polievkové lyžice čínskeho vína na varenie
  • 1/4 – 1/2 lyžičky sezamového oleja
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia

Na polievku:

  • ¾ šálky nevarenej bielej ryže ▢
  • 3 stonky šalátu Choi Sum, nakrájané na 2 cm kúsky, stonky oddeľte od listov
  • 250g bielych rybích filiet, nakrájaných na 2,5 cm kocky
  • 1 jarná cibuľka, jemne nakrájaná na plátky

Na ozdobu:

  • chrumkavá vyprážaná cibuľka
  • chrumkavé vyprážané rezance (voliteľné)
  • chilli olej alebo pasta

Postup

  1. Do malého hrnca na vysokom plameni nalejte kurací vývar, sójovú omáčku, čínske víno na varenie a pridajte cesnak a zázvor.
  2. Priklopte pokrievkou, nechajte variť, potom znížte plameň na strednú teplotu a varte 5 minút.
  3. Pridajte ryžu a varte odkryté 10 minút – povrch vývaru by mal veľmi jemne bublať.
  4. Pridajte ryby a šalátové stonky a varte 2 minúty.
  5. Vyberte cesnak a zázvor z polievky.
  6. Primiešajte listy šalátu (takmer okamžite vädnú), sezamový olej a korenie.
  7. Ihneď podávajte ozdobené chrumkavou vyprážanou cibuľkou, chrumkavými vyprážanými rezancami a chilli olejom alebo pastou.
Polievka s ryžou, mäsom a jarnou cibuľkou v hrnci s vareškou.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.