Ryžové arancini plnené baklažánom

Ryžové arancini plnené baklažánom

Baklažány s bazalkou a paradajkami vytvárajú zmes vôní, farieb a chutí, ktorá sa dokonale spája so šafranovou ryžou.

Ingrediencie

Ryžový základ

  • 500 g ryže (Arborio alebo Carnaroli)
  • 1100 ml zeleninového vývaru
  • 60 g masla
  • 2 g šafranu
  • soľ

Ragú

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 200 ml rajčinového pretlaku
  • 80 g ricotty
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • soľ, korenie

Obalenie a smaženie

  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 180 ml vody
  • strúhanka
  • slnečnicový olej

Postup

  1. Do hrnca dajte vývar, maslo, šafran a soľ.
  2. Keď sa vývar začne variť, pridajte ryžu a dobre premiešajte.
  3. Prikryte a varte na miernom ohni, kým ryža nevstrebe všetok vývar a nie je uvarená, ale al dente.
  4. Po uvarení ryžu preložte na plech a rovnomerne ju rozprestrite, aby rýchlo vychladla.
  5. Medzitým očistite baklažán a nakrájajte ho na kocky.
  6. Kocky baklažánu vložte do sitka, posypte hrubou soľou a nechajte aspoň 30 minút odležať.
  7. Po uplynutí tejto doby baklažány dobre opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  8. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej, a keď sa rozpáli, opečte na ňom kocky baklažánu.
  9. Listy bazalky nakrájajte nadrobno a celý strúčik cesnaku bez lúpania rozdrvte ostrím noža.
  10. Cesnak opražte na troche olivového oleja, pridajte baklažán a po niekoľkých málo minútach tiež paradajkový pretlak a bazalku.
  11. Varte na miernom ohni asi 10 minút, potom vypnite oheň a nechajte zľahka vychladnúť.
  12. Potom do zmesi pridajte ricottu a dobre premiešajte.
  13. Keď ryža vychladne, vytvarujte arancini.
  14. Do dlane vložte malé množstvo ryže, pridajte baklažánovú zmes a priklopte ďalšou časťou ryže.
  15. Vytvarujte do tvaru gule, valca alebo špičky.
  16. Do misky nasypte múku, pridajte vajcia a vodu a dobre vyšľahajte metličkou.
  17. V cestíčku namočte arancini a potom ich obaľte v strúhanke.
  18. Hotové ryžové gule smažte na panvici s olejom dozlatista.
Arancini s náplňou z baklažánu, paradajok a bazalky.
zdroj: pasticceriafrisenda.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.