Ide o rýchly a jednoduchý recept na ryžové rezance, ktorý pripravíte za 30 minút. Recept je ideálny pre rušné víkendy a navyše je ľahší a zdravší ako jedlo so sebou!
Čo budeme potrebovať
- 150 g ryžových rezancov
- 20 g nesolených búrskych orechov
- 75 g malých šampiňónov
- 1 jarná cibuľka
- 175 g čínskej kapusty
- 150 g vareného kuracieho mäsa
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 cesnak
- 1 chilli paprička
- 50 g zeleného hrášku, môže byť aj mrazený
- 1 vajce
- 1/2 limetky
- 5 lyžíc sójovej omáčky
Postup
- Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.
- Orechy opražíme na panvici nasucho.
- Šampiňóny a jarnú cibuľku očistíme.
- Huby rozkrájame na polovice, cibuľku pokrájame na kolieska.
- Kapustu očistíme a nakrájame na rezančeky. Mäso natrháme na kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a šampiňóny 3 – 4 minúty orestujeme.
- Pridáme cukor, najemno nakrájaný olúpaný cesnak a čili papričku pokrájanú na kolieska.
- Krátko opečieme.
- Vmiešame rozmrazený hrášok, polovicu jarnej cibuľky, mäso a kapustu.
- Pridáme vajcia a premiešame ho so zeleninovou zmesou.
- Nakoniec pridáme scedené rezance a zmes dochutíme šťavou z limetky a sójovou omáčkou.
- Pripravený pokrm posypeme opraženými orechmi a zvyšnou jarnou cibuľkou.
Ryžu s vajíčkami si môžete prichystať aj na panvičkách Lamart – obľúbených a cenovo dostupných . Viac v recenzii.