Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

Je kyprý a nadýchaný múčnik, ktorý bude chutiť hlavne deťom.

Čo budeme potrebovať

  • maslo (do pokrmu)
  • 130 g ryže
  • 70 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 800 ml plnotučného mlieka
  • 170 ml dvojitej smotany
  • muškátový oriešok
  • ovocný džem podľa vlastného výberu (dobre sa hodí jahodový alebo marhuľový)

Postup

  • Rúru rozohrejeme na 160 stupňov
  • 1,5 litrovú zapekaciu misu vymažeme maslom
  • Ryžu, cukor, vanilku, mlieko a smotanu dajte do misy a premiešajte, aby sa všetko spojilo
  • Zmes nalejte do pripravenej misky a nastrúhajte na nej na veľkú vrstvu muškátového orieška
  • Pečte 1 hodinu 30 minút, kým sa na povrchu nevytvorí hnedá krusta a ryža nie je uvarená a mäkká
  • Nechajte mierne vychladnúť, potom teplý nákyp rozdeľte do misiek a podávajte s kopčekom džemu

Tento recept na sladkú ryžu si môžete pripraviť na nekonečné množstvo spôsobov! Pozrite sa na naše nápady na ďalšie varianty ryžového nákypu .

Zapekacia mištička plná sladkej pečenej ryže s ovocím.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.