Je kyprý a nadýchaný múčnik, ktorý bude chutiť hlavne deťom.
Čo budeme potrebovať
- maslo (do pokrmu)
- 130 g ryže
- 70 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 800 ml plnotučného mlieka
- 170 ml dvojitej smotany
- muškátový oriešok
- ovocný džem podľa vlastného výberu (dobre sa hodí jahodový alebo marhuľový)
Postup
- Rúru rozohrejeme na 160 stupňov
- 1,5 litrovú zapekaciu misu vymažeme maslom
- Ryžu, cukor, vanilku, mlieko a smotanu dajte do misy a premiešajte, aby sa všetko spojilo
- Zmes nalejte do pripravenej misky a nastrúhajte na nej na veľkú vrstvu muškátového orieška
- Pečte 1 hodinu 30 minút, kým sa na povrchu nevytvorí hnedá krusta a ryža nie je uvarená a mäkká
- Nechajte mierne vychladnúť, potom teplý nákyp rozdeľte do misiek a podávajte s kopčekom džemu
Tento recept na sladkú ryžu si môžete pripraviť na nekonečné množstvo spôsobov! Pozrite sa na naše nápady na ďalšie varianty ryžového nákypu .