Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čiapkou

Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čiapkou

Vynikajúci nákyp tak, ako by ho pripravila vaša babička.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • broskyne (čerstvé alebo kompótované)
  • 2 bielky
  • štipka soli
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
  3. Z bielkov, štipky soli a druhej polovice vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Sneh dáme bokom.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  6. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  7. Premiešame.
  8. Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
  9. Poukladáme vykôstkovanými broskyňami.
  10. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  11. Poslednú vrstvu tvorí sneh z bielkov.
  12. Posypeme škoricou.
  13. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  14. Podávame.
Nákyp s broskyňami a čiapkou z bielkov na tanieri s vidličkou.
www.kuchynalidla.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.