Vynikajúci nákyp tak, ako by ho pripravila vaša babička.
INGREDIENCIA
- 150 g ryže
- 800 ml mlieka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g masla
- 4 vajcia
- broskyne (čerstvé alebo kompótované)
- 2 bielky
- štipka soli
- škorica
POSTUP
- Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
- Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
- Z bielkov, štipky soli a druhej polovice vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Sneh dáme bokom.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
- Premiešame.
- Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
- Poukladáme vykôstkovanými broskyňami.
- Navrch dáme druhú polovicu kaše.
- Poslednú vrstvu tvorí sneh z bielkov.
- Posypeme škoricou.
- Pečieme dozlatista približne 30 minút.
- Podávame.