Sladká a krémová ryžová kaša sa vyrába zo základných ingrediencií, postup neobsahuje žiadne zákernosti a vy si tak vo veľmi krátkom čase môžete vychutnať zdravý, teplý a výdatný pokrm.
Čo budeme potrebovať
- 150 g krátkozrnnej ryže
- 1 l vody
- 200 ml kondenzovaného mlieka
- Štipka nastrúhaného muškátového orieška
- 4 lyžice šľahačky
- 6 lyžíc malinového džemu
Postup
- Ryžu dôkladne umyjeme, scedíme a dáme do veľkého hrnca s vodou
- Vodu v hrnci privedieme do varu a za občasného miešania jej odkrytú varíme približne 25 minút
- Vmiešame kondenzované mlieko, muškátový oriešok a smotanu
- Zmes privedieme k miernemu varu
- Varíme minimálne niekoľko minút, pokiaľ nebude mať ryžový nákyp požadovanú hustotu
- Sladkú ryžu zložíme z platne a podávame s lekvárom