Klasické čokoládové cesto doplnené o jablká, ktoré dodajú celej torte ešte väčšiu vláčnosť ako s originálnym receptom. Odporúčame nezjesť tortu hneď, ale nechať ho pár dní odležať v chladničke a vláčnosť jabĺk, spolu s marmeládou urobia svoje čaro.
Čo budeme potrebovať
- 100 g trstinového cukru
- 100 g celozrnnej múky
- 10 g prášku do pečiva
- Lyžička škorice
- 200 g jabĺk
- 2 vajcia
- 110 g oleja
- 70 g bielej čokolády (nahrubo nastrúhaná)
- 175 g kvalitnej horkej čokolády
- 75 g smotany (48 %)
Postup
- Vo veľkej mise zmiešame cukor, múku, prášok do pečiva a škoricu
- Premiešame a pridáme postrúhané jablko, vajcia a olej
- Cesto premiešame, aby sa spojilo
- Cesto prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom
- Tortu pečieme na 180 stupňov približne 35 – 40 minút
- Na polevu vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu
- Keď je čokoláda rozpustená, prilejeme smotanu a varíme
- Keď je torta hotová, vyberieme ju z rúry a necháme vychladnúť.
- Na vychladenú tortu nalejeme čokoládovú polevu a posypeme kúskami bielej čokolády
- Pred podávaním necháme tortu stuhnúť
Ako je nám známe tort je celý rad, ale ak ste ešte nenašli svojho favorita tak preskúmajte tieto recepty na sladké aj slané torty , kde ho určite nájdete.
Ak chcete mať Sacher tortu aj s polevou rozpustite si trochu čokolády, ktorú ste použili na náplň a nalejte ju na povrch.
Pokiaľ vám nebude vadiť trochu drobivejší korpus, môžete upiecť celé tortové cesto naraz. Pečte asi 40 minút a potom zakryte vrch alobalom (inak sa spáli) a pečte ďalších 10–15 minút. Nechajte vychladnúť a rozpoľte. Potrite marhuľovou marmeládou a je hotovo.