Sachr torta s jablkami

Sachr torta s jablkami

Stará dobrá rakúska klasika na čokoládovú tortu, doplnené o jablká, ktoré ho neskutočne zjemnia, a to tak, že sa vám tento jablkový koláč doslova rozplynie na jazyku.

Čo budeme potrebovať

  • 4 jablká
  • 150 g vlašských orechov
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 3 lyžice kakaa

Na krém

  • smotana na šľahanie
  • 3 vlašské orechy
  • 1 stužovač šľahačky

Na ozdobu

  • 5 orechov
  • 50 g strúhanej čokolády na varenie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, múku, kakao a vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Oparne vmiešame rozomleté orechy a nadrobno postrúhané jablká.
  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ºC asi 40 minút.
  4. Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany so stužovačom, zmiešanou s namletými vlašskými orechmi.
  5. Korpus rozrežeme a naplníme polovicou krému.
  6. Druhú polovicu nanesieme navrch torty.
  7. Posypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme polovičkami orechov.
Tanier s čokoládovým koláčom s marmeládou.
Zdroj: ihearteating.com
Komentáre
  1. Recept výborný. Ja som používal 600g cukor kryštál a pri varení pridal cca 400g -4 hrušky olúpané a nakrájané na väčšie kocky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.