Stará dobrá rakúska klasika na čokoládovú tortu, doplnené o jablká, ktoré ho neskutočne zjemnia, a to tak, že sa vám tento jablkový koláč doslova rozplynie na jazyku.
Čo budeme potrebovať
- 4 jablká
- 150 g vlašských orechov
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 3 lyžice kakaa
Na krém
- smotana na šľahanie
- 3 vlašské orechy
- 1 stužovač šľahačky
Na ozdobu
- 5 orechov
- 50 g strúhanej čokolády na varenie
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, múku, kakao a vyšľahaný sneh z bielkov.
- Oparne vmiešame rozomleté orechy a nadrobno postrúhané jablká.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ºC asi 40 minút.
- Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany so stužovačom, zmiešanou s namletými vlašskými orechmi.
- Korpus rozrežeme a naplníme polovicou krému.
- Druhú polovicu nanesieme navrch torty.
- Posypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme polovičkami orechov.