Sadlové pečivo s kakaom a vanilkou

Sadlové pečivo s kakaom a vanilkou

Toto vianočné pečivo chutí skvele s čajom, kakaom aj kávou.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky práškového cukru
  • 1 vajce
  • 6 PL masti
  • 2 PL kakaa
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1/2 čajové lyžička prášku do pečiva
  • vanilka

Postup:

  1. V mise rozšľahajte vajcia s práškovým cukrom.
  2. Pridajte trochu vanilky, rozpustenú masť, prášok do pečiva a citrónovú kôru.
  3. Potom postupne pridávajte múku a vypracujte do hladkého cesta.
  4. Toto cesto následne rozdeľte na dve časti a do jednej pridajte kakao.
  5. Cesto prepracujte.
  6. Obe dve časti cesta zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
  7. Zo svetlého aj tmavého cesta vykrájajte kolieska a uprostred každého z nich vykrojte hviezdičky.
  8. Vymeňte miesta hviezdičiek, svetlé dajte do tmavých koliesok a tmavé hviezdičky do svetlých koliesok.
  9. Položte na plech s papierom na pečenie.
  10. Predhrejte si rúru na 180°C a pečte približne 10 minút.
Vianočné dvojfarebné pečivo so masťou.
zdroj: tastycraze.com

Citrónová kôra či šťava sa pridávajú do mnohých druhov cukroviniek. Vyskúšajte citrónové vianočné pečivo v mnohých podobách!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.