Sadlové pečivo s orechmi

Sadlové pečivo s orechmi

Vlastnoručne pripravený vanilkový cukor je len čerešničkou na torte tohto skvelého receptu.

Ingrediencie:

  • 300 g sadla
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 600 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru na obalenie
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový struk (do práškového cukru)
  • šťava z jedného citróna
  • 1 čajová lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • marmeláda na zlepenie podľa výberu

Postup:

  1. Niekoľko dní pred pečením cukroviniek zmiešajte práškový cukor s vanilkovým luskom a pripravte si takto vanilkový cukor, v ktorom cukroví nakoniec obalíte.
  2. Následne v mixéri vyšľahajte rozpustenú masť s práškovým cukrom do krémovej konzistencie.
  3. Prišľahajte vajcia, žĺtky, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.
  4. Pridajte orechy a múku.
  5. Šľahajte, kým nevznikne jednoliate cesto.
  6. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte cez noc do chladničky.
  7. Predhrejte rúru na 170°C.
  8. Cesto položte na pracovnú plochu vysypanú múkou a vyvaľkajte ho na hrúbku pol centimetra.
  9. Vyložte si papierom na pečenie plechy.
  10. Pomocou vykrajovačov vykrajujte sadlové pečivo a rozložte ho na pripravené plechy.
  11. Pečte približne 12 minút.
  12. Potom nechajte pečivo vychladnúť.
  13. Na záver vychladnuté pečivo zlepte marmeládou a obaľte v pripravenom vanilkovom cukre.
Vianočné pečivo so masťou a orechmi.
zdroj: food52.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na linecké vianočné pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.