Vlastnoručne pripravený vanilkový cukor je len čerešničkou na torte tohto skvelého receptu.
Ingrediencie:
- 300 g sadla
- 250 g mletých vlašských orechov
- 600 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru na obalenie
- 250 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový struk (do práškového cukru)
- šťava z jedného citróna
- 1 čajová lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- marmeláda na zlepenie podľa výberu
Postup:
- Niekoľko dní pred pečením cukroviniek zmiešajte práškový cukor s vanilkovým luskom a pripravte si takto vanilkový cukor, v ktorom cukroví nakoniec obalíte.
- Následne v mixéri vyšľahajte rozpustenú masť s práškovým cukrom do krémovej konzistencie.
- Prišľahajte vajcia, žĺtky, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.
- Pridajte orechy a múku.
- Šľahajte, kým nevznikne jednoliate cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte cez noc do chladničky.
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Cesto položte na pracovnú plochu vysypanú múkou a vyvaľkajte ho na hrúbku pol centimetra.
- Vyložte si papierom na pečenie plechy.
- Pomocou vykrajovačov vykrajujte sadlové pečivo a rozložte ho na pripravené plechy.
- Pečte približne 12 minút.
- Potom nechajte pečivo vychladnúť.
- Na záver vychladnuté pečivo zlepte marmeládou a obaľte v pripravenom vanilkovom cukre.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na linecké vianočné pečivo !