Prinášame vám naozaj bleskurýchly recept, ktorý robievali už naše babičky. Stačia vám na to 3 suroviny a postup je tiež veľmi jednoduchý. Inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 300-320g hladkej múky
- 250g sadla
- 250ml smotany na šľahanie (33%)
- Múčkový cukor na obalenie
Postup
- V mise zmiešajte múku so zmäknutou masťou a prilejte smotanu. Vypracujte cesto, vyvaľkajte a vykrajujte tvary.
- Pri pečení cesto nadobudne, robte preto menšie kúsky.
- Pečte pri 180 ° C asi 10 minút a ešte teplé obaľujte v práškovom cukre.
K Vianociam neodmysliteľne patrí vôňa a zdobenie perníčkov. Máme pre vás 5 receptov na medové perníčky , ktoré sú po upečení ihneď mäkké!