Myslíte si, že masť sa hodí tak akurát na vyprážanie rezňov či na namazanie na chlieb?
Mýlite sa!
Objavte s nami recepty na sadlové pečivo!
Pekli ho už naše prababičky a babičky.
Vyskúšajte a uvidíte, že sa čoskoro stane súčasťou aj vašich vianočných sviatkov! Ktorá varianta sa stane vašou najobľúbenejšou?
Naše recepty
Prečo piecť pečivo zo sadla?
Väčšina ľudí sa mylne domnieva, že masť je veľmi škodlivá, a jej konzumácii sa preto snaží čo najviac vyhýbať. Odpoveď na to, či je alebo nie je tento tuk škodlivý, ale nie je taká jednoduchá a jednostranná, ako sa väčšina ľudí domnieva. Štúdie napríklad preukázali, že v mnohých ohľadoch je masť lepšia ako maslo.
Vzhľadom na to, že sa masť neprepaľuje, je veľmi vhodná na vyprážanie, varenie i pečenie. Najčastejšie sa na pečenie používa masť bravčová. Nemusíte sa báť, jeho chuť v pečive vôbec nespoznáte, naopak sa vám bude pečivo zdať krehkejšie a chutnejšie.