Snáď každý pozná jednoduchý taliansky šalát pochádzajúci z Kampánie.
Tradične sa pripravuje z mozzarelly, nakrájaných paradajok, listov bazalky a je ochutený soľou a olivovým olejom.
Inšpirujte sa našimi receptami na šalát Caprese v tradičnom variante, ale aj tak ako ho rozhodne nepoznáte.
Napríklad s figami, broskyňami či avokádom.
Užite si to!
Naše recepty
Tipy na vylepšenie šalátu Caprese
Tradičný šalát Caprese je sám o sebe lahôdka, ale občas je fajn si ho spestriť.
Preto vám prinášame pár ďalších tipov na jeho obmenu:
• Použite časť broskýň a časť paradajok .
• Pridajte avokádo alebo použite avokádo namiesto syra, ak ste vegán.
• Vyskúšajte kombináciu čerstvej bazalky a mäty.
• Šalát pokvapkajte balzamikovou redukciou , aby ste získali extra jemnú chuť.
• Šalát výdatne pokvapkajte bazalkovým pestom .
• Šalát posypte opečenými píniovými orieškami .
A ako máte najradšej Caprese vy? Napíšte nám do komentárov!