Šalát Coleslaw

Šalát Coleslaw

Pripravte si tento luxusný kapustový šalát Coleslaw! Potrebujete naň iba pár ingrediencií, je extrémne jednoduchý na prípravu a je skvele krémový a osviežujúci.

Ingrediencie

  • 1 menšia hlávka kapusta
  • 3 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • ocot alebo limetka na pokvapkanie
  • 3 lyžice cukru
  • soľ
  • korenie
  • trocha majonézy a smotany

Postup

  1. Najprv nakrúhajte kapustu na jemno a to isté urobte s mrkvou.
  2. Potom si nakrájajte na malé kúsky cibuľu a pridajte cukor, korenie a trochu osoľte.
  3. Potom pokvapkajte troškou octu alebo limetky a všetko dobre premiešajte s trochou majonézy a smotany.
  4. Užite si to!
Kapustový šalát s mrkvou a majonézovým dresingom servírovaný v mise.
www.cookingclassy.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na šalát Coleslaw ! Máme pre vás pripravené varianty napríklad z červenej kapusty alebo s chrenom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

5 inšpiratívnych receptov na šalát Coleslaw alebo ako ho vychutiť k dokonalosti

5 inšpiratívnych receptov na šalát Coleslaw alebo ako ho vychutiť k dokonalosti

Ako pripraviť dokonalý šalát, ktorý je tak obľúbený v reštauráciách aj fast foodoch?

V čom tkvie jeho kúzlo?

Spojenie najemno nakrájanej zeleniny a vláčneho dresingu sa skvele hodí ako príloha ku grilovaným mäsám, náplň do obložených bagiet aj ako ľahká letná desiata.

Aké sú tie najlepšie recepty na Coleslaw?

To sa dozviete v našom článku.

Bonusové tipy na dresingy 3x inak

Základ Coleslawu býva väčšinou rovnaký, ale to, čo mu dodáva onú špecifickú chuť, je dresing. Napríklad sa inšpirujete niektorým z našich bonusových tipov.

Ázijský dresing

“Slaw” šalát na ázijský spôsob? Prečo nie, stačí sa trochu pohrať s dresingom. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, nechajte chvíľu odstáť a potom zmiešajte so šalátom.

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 60 ml ryžového octu
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku (vymiešaný)
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • chilli podľa chuti
  • soľ

Dresing z kyslej smotany a ananásovej šťavy

Už sme tu mali jogurt aj cmar, ale čo tak kyslá smotana? Aj s ňou bude šalát chutiť skvele! Obzvlášť, keď pridáte do dresingu príchuť ananásu.

  • Menšia hrsť nadrobno nakrájaných listov petržlenovej vňate
  • 150 g kyslej smotany
  • 50 g majonézy
  • 3 lyžice ananásového džúsu (ideálne nesladený)
  • 15 g cukru kryštál
  • soľ
  • korenie

KFC dresing

Už ste niekedy ochutnali Coleslaw z KFC? Jeho špecifická chuť často vedie k vyhľadávaniu toho, ako že tam šalát vlastne robia. A my vieme, ako na to! Za všetko môže práve ich špecifický vláčny dresing.

  • 120 g majonézy
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml cmar
  • 60 g cukru kryštál
  • 1 ½ lyžice octu
  • 2 ½ lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie

A ako robíte tento slávny šalát vy? A viete, kde vôbec vznikol? Aj keď jeho názov znie tak, akoby bola jeho domovina v niektorom zo slovanských národov, nie je to tak.

Tento recept je veľmi obľúbený v Amerike už od 18. storočia, a preto je často spájaný s typickým americkým fastfoodom, grilovaným mäsom a plnenými žemľami.

Pôvodne sa však Coleslaw začal robiť v Holandsku, kde sa mu hovorí koolsla, čo v preklade znamená kapustový šalát. Pôvodne sa však podával teplý, pre studenú verziu potom preto vzniklo pomenovanie cold slaw, z čoho vznikol dnes používaný názov.

Nech už je ale história tohto pokrmu akákoľvek, jasné je, že si svoju obľubu zanechá aj pre budúce generácie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.