Šalát na chlebíčky s baklažánom a hubami

Šalát na chlebíčky s baklažánom a hubami

Chcete prekvapiť svojich hostí? Skúste im pripraviť tento šalát z baklažánov a húb. Vytvoríte majstrovské dielo, po ktorom sa budú všetci olizovať!

INGREDIENCIA

  • 2 baklažány
  • 5 varených vajec
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice domácej majonézy
  • 2 lyžice octu
  • soľ – podľa chuti
  • slnečnicový olej
  • 5 akýchkoľvek húb (výborné sú napríklad šampiňóny)

POSTUP

  • Baklažán umyte a osušte.
  • To isté urobte aj s hubami.
  • Baklažán aj huby nakrájajte na kolieska s hrúbkou 3 – 5 ml, a potom na hrubšie rezance.
  • Baklažán premiestnite do hlbokej misy, posypte soľou a premiešajte.
  • Po 20 minútach odstráňte šťavu, ktorú pustí.
  • Cibuľu nakrájajte na tenké plátky, ktoré dajte do samostatnej misy.
  • Pridajte jednu polievkovú lyžicu cukru, polievkovú lyžičku soli a priite ocot.
  • Zalite raz pohárom vriacej vody, premiešajte a nechajte vodu úplne vychladnúť.
  • Baklažán opláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
  • Do panvice nalejte malé množstvo rastlinného oleja a zahrejte.
  • Do rozohriateho oleja rozložte huby: nie všetky naraz, ale v dvoch alebo troch dávkach.
  • Vymažte, kým nebudú mäkké, a potom dajte na tanier, ktorý je pokrytý papierovými obrúskami.
  • To isté urobte aj s baklažánom.
  • Uvarte vajíčka a nakrájajte ich na plátky.
  • Vo veľkej mise zmiešajte vychladené baklažány, huby, vajcia a nakladanú cibuľu.
  • Pridajte trochu soli, domácu majonézu a všetko premiešajte.
  • Môžete podávať!
Hubový šalát v miske.
www.megarecepty.sk

Máme pre vás aj 5 netradičných receptov na placky s hubami . Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.