Tento vrstvený šalát má všetky chute tacos, ktoré sú poskladané na seba v malej miske. Perfektne sa hodí ako pohostenie na večierok!
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2/3 šálky vody
- 1 balíček taco korenia
- 1 hlávka ľadového šalátu, umytého, osušeného a nasekaného
- 1 plechovka čiernych fazule, opláchnutých a scedených
- 340 g mrazenej kukurice, uvarené a vychladené
- 1 uhorka, nakrájaná na kocky
- 1 šálka kyslej smotany
- 1/2 šálky salsy
- 2 lyžičky limetkovej šťavy
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 1 šálka rozpolených oválnych paradajok
- 1/3 šálky nakrájaných čiernych olív
- 1/3 šálky červenej cibule nakrájanej na kocky
- 1 avokádo, nakrájané na kocky
- 1 šálka drvených Tortilla chipsov
- 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
Postup
- Orestujte mleté hovädzie mäso vo veľkej nepriľnavej panvici dohneda.
- Pridajte vodu a korenie taco.
- Varte a miešajte 1 až 2 minúty.
- Nechajte vychladnúť.
- Pokiaľ je v mäse veľa tuku, pred pridaním vody a korenia ho trochu zlejte.
- Do sklenenej šalátovej misy alebo malej sklenenej misky navrstvite ľadový šalát, fazuľu, kukuricu a uhorky.
- Na uhorky naukladajte vychladnuté, okorenené mäso.
- V strednej mise zmiešajte kyslú smotanu, salsu a limetkovú šťavu.
- Zmes rozotrite na mleté hovädzie mäso a posypte syrom.
- Paradajky, čierne olivy, červenú cibuľu a avokádo nakrájajte na krúžky.
- Posypte drvenými chipsy a koriandrom.
- Podávajte ihneď alebo nechce vychladnúť v chladničke, kým nebudete pripravení servírovať.