Šalát niekoľkých vrstiev á la Tacos

Šalát niekoľkých vrstiev á la Tacos

Tento vrstvený šalát má všetky chute tacos, ktoré sú poskladané na seba v malej miske. Perfektne sa hodí ako pohostenie na večierok!

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2/3 šálky vody
  • 1 balíček taco korenia
  • 1 hlávka ľadového šalátu, umytého, osušeného a nasekaného
  • 1 plechovka čiernych fazule, opláchnutých a scedených
  • 340 g mrazenej kukurice, uvarené a vychladené
  • 1 uhorka, nakrájaná na kocky
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1/2 šálky salsy
  • 2 lyžičky limetkovej šťavy
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1 šálka rozpolených oválnych paradajok
  • 1/3 šálky nakrájaných čiernych olív
  • 1/3 šálky červenej cibule nakrájanej na kocky
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • 1 šálka drvených Tortilla chipsov
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra

Postup

  1. Orestujte mleté ​​hovädzie mäso vo veľkej nepriľnavej panvici dohneda.
  2. Pridajte vodu a korenie taco.
  3. Varte a miešajte 1 až 2 minúty.
  4. Nechajte vychladnúť.
  5. Pokiaľ je v mäse veľa tuku, pred pridaním vody a korenia ho trochu zlejte.
  6. Do sklenenej šalátovej misy alebo malej sklenenej misky navrstvite ľadový šalát, fazuľu, kukuricu a uhorky.
  7. Na uhorky naukladajte vychladnuté, okorenené mäso.
  8. V strednej mise zmiešajte kyslú smotanu, salsu a limetkovú šťavu.
  9. Zmes rozotrite na mleté ​​hovädzie mäso a posypte syrom.
  10. Paradajky, čierne olivy, červenú cibuľu a avokádo nakrájajte na krúžky.
  11. Posypte drvenými chipsy a koriandrom.
  12. Podávajte ihneď alebo nechce vychladnúť v chladničke, kým nebudete pripravení servírovať.
Šalát s olivami, kukuricou, avokádom, paradajkami, červenou cibuľkou a mletým mäsom, posypaný nachos a servírovaný v sklenenej mise.
www.spicysouthernkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.