Šalát niekoľkých vrstiev s červenou repou

Šalát niekoľkých vrstiev s červenou repou

Tento vrstvený šalát nielenže úžasne vyzerá, ale aj úžasne chutí! Červená repa mu dodáva krásnu sýtu farbu, zemiaky, vajcia a mrkvu výživnosť a chrumkavé nakladané uhorky sviežosť. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 2-3 stredné zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 2 červené repy
  • 5 vajec
  • 6-8 nakladaných uhoriek
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 250 g majonézy
  • 50 g kyslej smotany
  • 1 stonka jarnej cibuľky
  • pažítka na ozdobu
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Uvarte zemiaky, mrkvu, repu a vajcia.
  2. Zeleninu a vajcia olúpte a nastrúhajte zvlášť na strednom strúhadle.
  3. Nakrájajte jarnú cibuľku na krúžky.
  4. Nakrájajte nakladané uhorky na kocky.
  5. Zmiešajte majonézu s kyslou smotanou.
  6. Umiestnite kruhovú formu na pečenie na veľký plochý tanier.
  7. Dajte dole uhorky.
  8. Ako druhú vrstvu pridajte strúhané zemiaky, prípadne soľ a korenie.
  9. Každú vrstvu potrite šalátovým dresingom z majonézy a kyslej smotany.
  10. Na zemiakovú vrstvu rozprestrite jarnú cibuľku.
  11. Ďalšou vrstvou je mrkva, v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
  12. Nasleduje vajcia.
  13. Hornú vrstvu tvorí repa, ktorú tiež potrite šalátovým dresingom.
  14. Vrstvený šalát dajte na 1-2 hodiny alebo cez noc do chladničky odležať.
  15. Šalát ozdobte petržlenovou vňaťou a pažítkou a servírujte.
Teplý zeleninový šalát s červenou repou ozdobený čerstvými bylinkami, servírovaný na tanieri.
www.foodtempel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.