Ak ste fanúšikmi skôr ostrejšej kuchyne, tak neváhajte a dochuťte si svoje chlebíčky týmto pálivým šalátom. Navrch si ich ozdobte podľa svojej ľubovôle, napríklad pikantnou klobásou alebo chilli práškom.
Čo budeme potrebovať
Na šalát
- 400 g šunkovej salámy
- 100 g mrkvy
- 50 g šalotky
- 100 g zeleru
- 100 g kyslých uhoriek
- 15 g feferónik
- 150 g majonézy
- 50 g horčica
- Lyžica octu (alebo náleve z uhoriek)
- Lyžica nálevu z feferónok
- 10 g cukru
- Lyžička worcesterskej omáčky
- Štipka korenia
- Štipka soli
Na ozdobu
- Tvrdý syr
- Plesnivý syr (hermelín)
- Čabajku
- Vajíčko
- Baranie rohy
- Veka
Postup
- Mrkva spoločne s zelerom si uvaríme vo vriacej osolenej vode
- Keď je zelenina uvarená, necháme ju vychladnúť a potom ju nakrájame na kocky
- Šunkovú salámu si nakrájame na tenké kolieska
- K šunkovej saláme pridáme nadrobno nakrájané kyslé uhorky, šalotku a feferónky
- Pridáme worcesterskou omáčkou, ocot a nálev
- Premiešame a dochutíme majonézou, horčicou, soľou, korením a cukrom
- Všetko spoločne zamiešame a ochutnáme, pokiaľ nám v recepte niečo chýba, tak rumcajs šalát dochutíme podľa seba
- Jednotlivé plátky veky potom natrieme pikantným šalátom a ozdobíme podľa vlastnej chuti a fantázie